Comissies

Ik wil…

Het bestuur is erg benieuwd of je volgend seizoen actief wilt zijn binnen DIOK. Daarom zullen onderstaand alle commissies/functies/taken worden afgegaan. Bij elke commissie/functie/taak staat een (korte) omschrijving. Als je graag meer wilt weten over een commissie/functie/taak, stuur dan een mailtje naar bestuur@diok.nl.

 

in het bestuur

Het bestuur draagt zorg voor het draaiende houden van de vereniging. Het bestuur bestaat bij voorkeur uit de volgende functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, voorzitter Technische Commissie, voorzitter PR Commissie en voorzitter Evenementen Commissie. Het bekleden van een functie binnen het bestuur houdt in dat je gedurende een heel seizoen actief bent. Concreet betekent het dat je per week gemiddeld één á twee dagen bezig bent met je functie. Het kan voor wat studievertraging zorgen. Maar daartegenover staat wel dat je een vergoeding krijgt van drie afstudeermaanden. Waarom zou je in het bestuur willen?

1. Je zal een ontzettend gave tijd gaan beleven en nieuwe vrienden maken en

2. Bestuur doen zorgt ervoor dat je heel veel vaardigheden aanleert, die later in je leven van pas zullen komen.

 

in de Evenemente Commissie

De Evenementen Commissie (EC), zoals uit de naam al valt af te leiden, organiseert evenementen. Dit doet de EC gedurende het hele jaar. Grootste evenementen die de EC organiseert zijn het DIOK-weekend, kerstdiner en cocktailborrel. Deze evenementen staan gegarandeerd voor veel lol en plezier. Niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de leden van de commissie. Een lid van de commissie besteed ongeveer één á twee dagen per maand aan commissiewerk.

 

in de ISBT Commissie

De afkorting ISBT staat voor International Student Badminton Tournament. Kort gezegd, een toernooi waar studenten van over de hele wereld aan meedoen, die van badminton houden en van feesten. Veel deelnemers komen er op af, omdat het wordt gehouden tussen Kerst en Oud en Nieuw. Dit zorgt er mede voor dat leden van de commissie beperkt studievertraging oplopen, omdat een groot deel van de activiteiten plaatsvinden in de kerstvakantie. De activiteiten richten op het kunnen badmintonnen, feesten, slapen en eten. Plaatsnemen in deze commissie is een te gekke ervaring, omdat 1. het veel lol trappen met elkaar is en de deelnemers en 2. na het harde werken komt de waardering van de deelnemers in de vorm van speeches en ludieke acties tijdens het eindfeest.

 

in de Gluttel Commissie

De Gluttel Commissie organiseert ieder jaar in een weekend in eind maart/begin april een door Badminton Nederland goedgekeurd toernooi. Aan dit toernooi doen badmintonners uit heel Nederland mee. De commissie draagt er zorg voor dat het toernooi volgens de door Badminton Nederland vastgestelde richtlijnen wordt georganiseerd. Naast het badmintonnen wordt er op zaterdagavond een feest georganiseerd. Dit feest wordt altijd gekleurd door een bepaald thema. Het thema wordt door de commissie bedacht. Waarom is deze commissie een aanrader? Je leert omgaan met het plannen en organiseren van officiële wedstrijden. Tevens is het themafeest altijd lachen, gieren en brullen. Een lid van deze commissie is gemiddeld in de periode tussen november en eind maart/begin april tussen de één á twee dagen per maand kwijt aan commissiewerk.

 

Barcommissaris worden

De Barcommissaris is diegene die ervoor zorgt dat als DIOK bardienst heeft, er DIOKkers achter de bar van de kantine van het Sportcentrum staan. Om zijn functie goed uit te oefenen heeft de barcommissaris veel contact met het Sportcentrum, met name waar het gaat om kantinezaken. De barcommissaris staat zelf ook veel achter de bar. Achter de bar staan betekent soms veel werk, maar is zeker ook leuk, omdat je mensen helpt en je draagt een steentje bij aan de inkomsten van DIOK. Een deel van de inkomsten van de bar vloeien namelijk door naar DIOK. DIOK heeft ongeveer één keer in de maand bardienst. Dit betekent dat de barcommissaris één á twee dagen per maand kwijt is aan commissiewerk.

 

in de Website Commissie

De webmasters zorgen ervoor dat de website van DIOK draaiende blijft. Daarnaast regelen ze al het email verkeer, zodat bijvoorbeeld de aliassen goed staan ingesteld. De commissie hoeft maar erg weinig tijd te kosten. Als je interesse hebt om als webmaster te helpen, laat het dan vooral weten!

 

in de Technische Commissie

De Technische Commissie (TC) draagt zorg voor goed verloop van de competitie, beginnersopvang, trainingen, interne competitie, speciale verenigingsavonden, overvaltoernooi en externe toernooien. Aan het hoofd van de commissie staat de voorzitter TC. Deze neemt ook plaats in het bestuur. Naast de voorzitter bestaat de TC veelal uit drie á vier andere leden. Houd jij van regelen en wil je op de hoogte blijven van wat er gaande is binnen de vereniging, dan is dit de ideale commissie om in plaats te nemen! Commissiewerk kost je één dag in de maand.

 

in de PR Commissie

Afgelopen jaar is de PR commissie weer in het leven geroepen. De PR commissie houdt zich vooral bezig met DIOK promoten en sponsors zoeken. Daarbij hoort het onderhouden van een goede relatie en andere manieren van subsidie binnenslepen. Daarnaast gaat ze ook deels over de promotie van allerlei toernooien zoals het Gluttel en het BTUTK.

 

in de Raad van Advies

Deze in 2011 opgerichte commissie voorziet het bestuur en leden van advies wanneer hier om gevraagd wordt. Dit kan om uiteenlopende onderwerpen gaan. In de raad van advies zitten doorgaans leden die al veel ervaring hebben opgedaan in commissies en/of bestuur.

 

in de Kasco

De Kas Controle Commissie (Kasco) houdt zicht op het werk van de penningmeester van DIOK. Het is een commissie die gedurende het jaar een aantal keer bij de penningmeester langs gaat om de boekhouding te controleren. Veel tijd ben je er niet mee kwijt. Dus ben je goed in rekenen, heb je verstand van boekhouden en houd je van controleren, meld je dan aan voor deze commissie.

 

in de Kledingcommissie

Deze commissie bestaat momenteel niet, maar met het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor, wil DIOK zijn kledinglijn gaan vernieuwen. In eerste instantie zal er gefocust worden op clubshirts, maar er zijn natuurlijk nog veel mogelijkheden (bv. trui, broekje, rokje, trainingsbroek etc.)! De kledingcommissie zal dus in contact staan met de sponsor van DIOK, neemt bestellingen op, verzorgt paskleding en geeft bestellingen uit.

 

meehelpen bij toernooien

DIOK organiseert in totaal drie toernooien. Tijdens de toernooien moet er veel worden gedaan. Dit kan de toernooicommissie vaak niet alleen aan. Ze hebben af en toe wat hulp nodig. Hulp kan bestaan uit het helpen versieren van het Sportcentrum en de Vestingbar, schoonmaken na een toernooidag, organiseren van het eten op zaterdag, enz. Het is een zeer leuke ervaring, wat tevens ook weinig tijd kost. Alleen op de toernooidagen ben je soms actief. Naast het helpen kan je gerust meedoen met het toernooi.