Over DIOK

D.B.V. DIOK is de vereniging die sportiviteit en gezelligheid optimaal weet te combineren. Voor mensen die al jaren badmintonnen en mensen die de sport badminton willen proberen is DIOK de vereniging. DIOK heeft competitieteams in alle lagen van de landelijke en regionale competitie. Door het hele land staan we bekend om onze eigen gebakken taarten en zelf ontworpen teamkleding. Er worden trainingen gegeven op alle niveaus door onze toptrainer Ron Michels. Niet alleen traint hij de competitieteams maar ook de beginnersgroep. Deze mensen worden zo snel op de hoogte gebracht van de fijne kneepjes van de badmintonsport.

Naast de competitiespelers en de beginners zijn er de recreanten die tijdens de verenigingsavond vrij kunnen spelen. DIOK heeft iedere donderdagavond een verenigingsavond waar mensen alle niveaus tegen elkaar kunnen komen spelen. Ook kun je onder het genot van het aanwezige snoep kijken hoe de anderen het er vanaf brengen. Voor geinteresseerden is dit ook het moment bij uitstek om een keer te komen kijken. Er is altijd iemand van het bestuur aanwezig om vragen te beantwoorden.

DIOK organiseert ieder jaar drie toernooien waar alle leden aan mee kunnen doen. Deze zijn het ISBT (International Students Badminton Tournament) voor studenten uit heel de wereld, het officiële Glutteltoernooi voor badmintonners uit heel Nederland en het BTUTK (de Universiteitskampioenschappen) waaraan iedereen die verbonden is aan de universiteit mee mag doen. Natuurlijk bezoekt DIOK ook vele toernooien in de rest van het land, of zelfs daarbuiten. Dat het bij DIOK zeker niet alleen maar om de sport gaat, blijkt wel uit het verenigingslogo, de ‘Gluttel’. De ‘Gluttel’ bestaat uit een glas en een shuttle en dit symboliseert de sportiviteit en de gezelligheid binnen de vereniging.

De evenementencommissie organiseert minstens één keer per maand een evenement. De evenementen varieren van een Kerstdiner tot een Cocktailborrel en van een sportuitwisseling tot een compleet weekendje weg met de vereniging. Zie je dit alles wel zitten kom dan eens langs op de verenigingsavond, donderdag van 21.00 tot 23.00 uur in het Sportcentrum of op een van de trainingen. Hopelijk tot ziens! Voor algemene informatie over DIOK kun je mailen naar info@diok.nl